CV-ketel vervangen

Vertoont uw CV-ketel de laatste tijd wel erg vaak een storing? Vermoedt u dat het water wel eens beter is verwarmd? Wellicht is het dan tijd om de verwarmingsinstallatie te vervangen. Gemiddeld gaat een CV-ketel van de betere merken zo’n 15 jaar mee voordat deze aan vervanging toe is. Het kopen, huren, of leasen van een verwarmingsketel dient echter niet lukraak te gebeuren. Wij raden dan ook aan om op voorhand contact op te nemen met onze leverancier via het formulier of via 085 500 1396. Op deze pagina geven wij u enige informatie die u van pas kan komen bij de zoektocht naar een nieuwe CV-ketel.

 

Diverse merken

Er zijn diverse CV-ketel merken op de markt beschikbaar. De meest bekende zijn onder andere Remeha, Nefit, Intergas, en Vaillant. Deze merken leveren allen zowel HR als VR verwarmingsketels, en bieden ook combiketels aan. Door te kiezen voor een merkproduct, profiteert u over het algemeen van een langere levensduur, verlengde garantie, en bespaart u meer op de energiekosten. Afhankelijk van het merk kunt u de kosten voor de verwarmingsketel op lange termijn zelfs terugverdienen. Overleg eens met een professional van Vieker Installatietechniek over de mogelijkheden, deze helpt u graag verder.

De capaciteit van een verwarmingsketel geeft aan hoeveel liter water de installatie per minuut produceert van een bepaalde warmte. De capaciteit wordt over het algemeen aangegeven voor 40 graden Celsius, u kunt echter ook vaak ketels vergelijken op basis van de capaciteit bij 60 graden. De hoeveelheid water die minimaal moet worden geproduceerd is afhankelijk van uw waterverbruik, en de eisen die u aan het gebruik stelt.
Met het vermogen van de CV-ketel wordt de hoeveelheid nuttige energie aangeduid, die gebruikt kan worden voor zowel de warmwatervoorziening als de verwarming. Nominale nuttige energie staat dan voor de energie die daadwerkelijk kan worden ingezet, en niet verloren gaat. Bij de meeste verwarmingsketels kunt u kiezen uit een vermogen tussen de 20 en 40 kilowatt.
Wanneer u de huidige verwarmingsketel wilt laten vervangen, dient u bij de aanschaf van een nieuw model rekening te houden met diverse aspecten. Zo moet u bepalen welk type CV-ketel u wenst, hoe de luchttoevoer wordt geregeld, welk soort display geschikt is, en welke gaskeur klasse u minimaal wilt. Daarnaast moet u rekening houden met het benodigde vermogen en de capaciteit.

Gratis en vrijblijvende offerte

CV-ketel offerte aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een CV-ketel naar uw wensen? Vul dan ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in. Geef aan wat uw wensen zijn voor capaciteit, vermogen en merken. Wij sturen u zo snel mogelijk een geheel vrijblijvende offerte op maat toe. Wij zijn u graag van dienst!